حد سود و حد ضرر چیست؟ فرمول محاسبه و نرخ رایج
در بازارهای مالی، معامله گران همواره با شرایط مختلفی مواجه می شوند و پیش بینی های آن ها می تواند به درستی نتیجه ندهد. در این شرایط امکان دارد که وارد معاملاتی شوند که قیمت دارایی ها به شکل معکوس با پیش بینی هایشان حرکت کند و در نتیجه خسارت ببینند. بعد از پیش بینی این مسئله، سوال مطرح می شود که چه میزانی از ضرر معامله قابل قبول است، اینجا از مفهوم حد ضرر استفاده می شود.
مزایا و معایب تعیین حد سود و حد ضرر
حال که متوجه شدید حد سود چیست؟ حد ضرر چیست؟ زمان آن رسیده که با مزایا و معایب آن آشنا شوید؛ مزایا و معایب تعیین حد سود و حد ضرر به صورت زیر است:
مزایای تعیین حد سود و حد ضرر
- مدیریت ریسک
- کم کردن زیان
- کنترل هیجانات
- ذخیره کردن سود
معایب تعیین حد سود و حد ضرر
- عدم اجرای تضمینی
- عدم کارایی در بازارهایی با نقد شوندگی کم
- جاماندن از سود بیشتر یا ایجاد زیان در روندهای بازگشتی
حد ضرر و حد سود چقدر باید باشد؟
در این قسمت از مقاله آشنایی با حد سود و حد ضرر، قصد داریم به بررسی مقدار هریک از آن ها بپردازیم. حد ضرر و حد سود به شرایط بازار، ریسک پذیری فرد و استراتژی معاملاتی مرتبط است. به صورت کلی حد ضرر معمولا بین ۱ تا ۳ درصد از سرمایه شما تعیین می شود.
این مقدار می تواند با توجه به نوسانات بازار و نوع دارایی تغییر کند. همچنین حد سود نسبت به حد ضرر تعیین می شود؛ یک نسبت رایج برای آن ۱:۲ یا ۱:۳ است و این معنا را می دهد که برای هر واحد ریسکی که می پذیرید، دو یا سه واحد سود، هدف گذاری کنید.
آموزش حد سود در فارکس
حد سود در فارکس، سفارشی است که توسط معامله گر به منظور بستن معامله در سطح قیمت از پیش تعیین شده، صورت می گیرد. حد سود ابزاری ضروری است که به معامله گران کمک می کند تا سود خود را به حداکثر برسانند؛ هدف این کار، سود بستن پیش از معکوس شدن بازار است.
اولین گام برای محاسبه سود، مشخص کردن نسبت ریسک به پاداش است. زمانی که نسبت ریسک به پاداش مشخص می شود، قدم بعدی محاسبه فاصله سود است. این فاصله بین قیمت ورودی و قیمت حد سود خواهد بود. فاصله حد سود با ضریب نسبت ریسک به پاداش در فاصله حد ضرر محاسبه می شود.
آموزش تعیین حد سود در ارز دیجیتال
روش آنتی مارتینگل به منظور کاهش میانگین قیمت و کاهش زیان در معاملات مورد استفاده قرار می گیرد. در این شیوه معامله گر می تواند با دو برابر کردن حجم معاملات در دوره های موفق به نفع خود عمل کند. علاوه براین، زمانی که یک معامله با دستیابی خاتمه پیدا می کند، باید حجم معامله بعدی نصف شود.
در این شیوه افزایش دوبرابر حجم هر معامله، معامله گر را به ریسک بزرگی وادار می کند که می تواند سودهای قبلی را از بین ببرد. در کل روش مارتینگل ریاضیاتی قابل قبول دارد، اما استفاده از آن برای معامله گران حرفه ای مفید تر است و استفاده از آن برای افراد مبتدی توصیه نمی شود.
آموزش تعیین حد ضرر در فارکس
حال که با مفهوم کلی حد سود و حد ضرر آشنا شدید، به بررسی حد ضرر در فارکس می پردازیم. حد ضرر سفارشی است که معامله گر به منظور بستن معامله در سطح قیمتی از پیش تعیین شده در نظر می گیرد. حد ضرر یک ابزار مدیریت ریسک است که به معامله گران کمک می کند تا زیان خود را به حداقل برسانند.
اولین گام در محاسبه حد ضرر مشخص کردن نسبت ریسک به پاداش است؛ این نسبت مقدار پولی بوده که معامله گر حاضر است به ازای هر دلاری که امید دارد، به دست آورد، از دست بدهد. پس از تعیین نسبت ریسک به پاداش، مرحله بعدی محاسبه حد ضرر است. این فاصله بین قیمت ورودی و قیمت حد ضرر خواهد بود. فاصله حد ضرر با ضرب نسبت ریسک به پاداش در فاصله بین قیمت ورودی و قیمت هدف محاسبه خواهد شد. تمام این موارد در دوره های آموزش فارکس مشهد، کلاس فارکس تهران و آموزش فارکس اصفهان، به طور کامل آموزش داده می شود.
آموزش تعیین حد ضرر در ارز دیجیتال
در این بخش از مطلب حد سود چیست؟ حد ضرر چیست؟ قصد بررسی نحوه محاسبه حد ضرر در ارز دیجیتال را داریم. تعیین حد ضرر با توجه به اصول مقاومت و حمایت یکی از شیوه های ایمن و حرفه ای برای مشخص کردن حد ضرر در معاملات است. در معاملات خرید، حد ضرر باید پایین تر از حمایت قوی و قابل اعتماد قرار گیرد تا در صورت رسیدن قیمت به حد ضرر، معامله به شکل خودکار خاتمه پیدا کند.
در معاملات فروش، حد ضرر باید بالاتر از مقاومت معتبری که در حال انجام است، قرار گیرد. علاوه براین، باید توجه کرد که حمایت ها و مقاومت ها می توانند به شکل استاتیک یا دینامیک تعریف شوند و ممکن است قیمت معاملاتی از آن ها فاصله داشته باشد. همچنین، تایم فریم معاملاتی نیز باید در نظر گرفته شود؛ زیرا حمایت ها و مقاومت های شکل گرفته در تایم فریم های پایین تر، دارای اعتبار کمتری است.
انواع استراتژی تعیین حد سود و حد ضرر
داشتن یک استراتژی خروج از معامله و تعیین حد سود و حد ضرر امری مفید برای افزایش کیفیت و کارایی سرمایه گذاری افراد است. در ادامه به مهمترین استراتژی های تعیین حد سود و ضرر خواهیم پرداخت:
با استفاده از تحلیل بنیادی یا فاندامنتال
ممکن است افراد یک دارایی به دلیل اینکه قیمت آن به سطحی رسیده که از ارزش ذاتی کمتر است، خریداری کنند. در نتیجه در این شیوه با بهره بردن از داده های مالی جدید، اخبار شرکت و سایر اصول بنیادی آن را به شکل دائم بررسی می کنند.
امکان دارد برای مقابله با ریسک های بازار برای خود حد سود و زیان مشخص کنند. با نظارت و ارزیابی یک سرمایه گذاری، افراد می توانند دائما ارزیابی کنند که آیا همچنان سرمایه گذاری با اهداف و تحمل ریسک آن ها همسو است یا نه؟
با استفاده از تحلیل تکنیکال
تحلیل تکنیکال مطالعه عملکرد قیمت به وسیله عرضه و تقاضا با در نظر گرفتن سوابق تاریخی به منظور تعیین نقاط قیمتی ورود و خروج به معامله است. با بهره بردن از خطوط روند یا خطوط حمایت و مقاومت، معامله گران می توانند در صورت برآورده شدن شرایط خاص، از معامله خارج شوند. تحلیل تکنیکال از الگوهای متداول قیمت و شاخص های فنی بهره می برد تا عملکرد قیمت را برای ایجاد یک استراتژی اندازه گیری کند.
با استفاده از نسبت های سود و زیان
در این شیوه افراد می توانند اهداف سود و زیان را با توجه به قیمت خرید مشخص کنند. مثلا یک نسبت به نام نسبت ریسک به ریوارد وجود دارد که با توجه به آن سود یا زیان می تواند ۲:۱ یا ۳:۱ باشد. یعنی افراد می توانند به ازای ۲ یا ۳ واحد سود، یک واحد زیان را در نظر بگیرند. علاوه براین، معامله گران می توانند از اصلاحات درصدی بهره ببرند.
با استفاده از محدودیت های زمانی
استفاده از این شیوه با توجه به حداکثر زمانی است که برای قرار گرفتن در معرض سرمایه گذاری خاص برنامه ریزی شود. اکثر معامله گران از سیگنال خروجی زمان خود به عنوان شاخصی بهره می برند که با توجه به آن باید سرمایه گذاری خود را دوباره ارزیابی نمایند. استراتژی خروج از معامله زمانی درست کار می کند که قیمت ها علیه استراتژی افراد حرکت کنند.
نکات پایانی
ما در این مطلب بیان کردیم که حد سود چیست؟ حد ضرر چیست؟ همانطور که متوجه شدید معامله کردن نیازمند داشتن طرز تفکر صحیح و یک رویکرد منضبط قوی است که سبب ایجاد ثبات مالی می شود. معامله گری یک تجارت بود که حفظ کنترل برد و باخت ها در آن بسیار مهم است.
تنظیم سطح توقف معامله با در نظر داشتن حد سود و ضرر، یک فرآیند ذهنی بوده که از شخصی به شخصی دیگر متفاوت است. فردی با تحمل ریسک بالاتر سطح قیمت ها را کمی بیشتر نسبت قیمت فعلی در نظر می گیرد. امیدواریم از این مقاله حامی سرمایه استفاده کافی را برده باشید. سایر مقالات و تحلیل های روز را در کانال تلگرام یا وبسایت آموزشگاه دنبال کنید.
درباره محمدرضا صفری
سلام من محمد رضام و ۳ ساله که در زمینه ارز های دیجیتال فعالیت می کنم. علاوه بر اطلاعات ترید و بازارهای مالی، در حوزه کریپتو فعالم. میتونید من رو در لینکدین و یا ویرگول هم دنبال کنید.
سایر نوشته های محمدرضا صفری
دیدگاهتان را بنویسید