رگوله چیست؟ بروکر رگوله به چه معناست؟
رگوله در فارکس چیست؟
از آنجایی که بازار فارکس به صورت غیر متمرکز در سراسر جهان فعالیت می کند و هیچ نهاد نظارتی متمرکزی بر آن نظارت ندارد امکان سوء استفاده های مالی در آن بالاست. از این رو سرمایه گذاری در این بازار از ریسک بالایی برخوردار است. کار گزارهای مالی(بروکرها) که به عنوان واسطه میان تریدرها و این بازار عمل می کنند با داشتن رگولاتوری معتبر، این ریسک را کاهش داده و باعث بالا رفتن میزان اعتماد در سرمایه داران می شوند. در واقع یک بروکر رگوله از مقررات مالی و حسابرسی منظمی برخوردار است که به آن اعتبار داده و ملزم به اجرای آنهاست و در صورت تخلف یا مشکلات احتمالی مجبور به جبران خسارت خواهد بود. در واقع بروکر رگوله، مانند نماد اعتماد برای مشتریان است
ذکر این نکته نیز با اهمیت است که بدانیم هر کشور قوانین مالی و اعتباری خودش را دارد که بروکرها موظف به رعایت آن قوانین هستند. این قوانین از منطقه ای به منطقه دیگر تغییر می کند. به طور کلی می توان گفت هر بروکر بسته به قوانین رگولاتوری که از آن برخوردار است اعتبار سنجی می شود. این قوانین بسته به میزان نظارت و سفت و سختی آن از سطح ضعیف تا عالی تقسیم بندی می شوند.
متاسفانه در ایران، به علت شرایط تحریم امکان کار کردن مشتریان ایرانی با بروکرهای برخوردار از یک رگوله ی عالی و درجه یک وجود ندارد. اما این بدان معنا نیست که این مشتریان به هیچ عنوان قادر به معامله کردن نیستند. برخی بروکرها از مقررات offshore استفاده می کنند که از قوانین نظارتی کمتری برخوردار است به این معنی که یک منطقه اقتصادی کوچک را مشخص می کنند تا کاربران ایرانی بتوانند با شعبه آنها در کشوری دیگر، به راحتی معامله کنند و در اصطلاح تحریمها را دور بزنند.
این نکته نیز باید توجه داشت که کارگزاری هایی که از مقررات offshore استفاده می کنند رگوله ضعیفی دارند به این علت که دستورالعمل های سخت گیرانه ای در مورد آنها اعمال نمی شود و در صورت بروز مشکل یا سوء استفاده های مالی به هیچ نهادی پاسخگو نیستند. اکثر کاربران ایرانی با بروکر های offshore کار می کنند.
مهمترین رگولاتور ها کدامند؟
برخی از مهمترین نهادهای رگولاتوری در دنیا عبارتند از: کمیسیون معاملات آتی آمریکا (NFA) ، موسسه ی مالی و نظارتی انگلستان (FCA) و کمیسیون سرمایه گذاری و اوراق بهادار استرالیا (ASIC).
باید توجه داشت بروکرهایی از مقررات این رگولاتورها استفاده می کنند نمی توانند با کشورهای تحت تحریم نظیر ایران معامله کنند و به آنها خدمات ارائه دهند. اما همانطور که پیش از این نیز گفته شد این کارگذاری ها می توانند خدمات خود را به صورت offshore به کاربران ایرانی ارائه کنند.
مزایای بروکر رگوله چیست؟
از مهمترین مزایای بروکر رگوله شده می توان به امنیت سرمایه گذاری،عدم امکان سوء استفاده های مالی و امنیت حساب های تجاری آن اشاره کرد.
بروکرها به طور مداوم موظف به ارائه گزارش های مالی خود به رگولاتورها هستند. در صورت تخلف آن بروکر توسط نهادهای نظارتی مسدود خواهد شد.
به طور خلاصه( همانطور که در ابتدای این مقاله آمد) در پاسخ به این سوال که رگوله چیست می توان گفت:
رگوله مجموع قوانین و مقررات حسابرسی مالی است که بازارهای معاملات جهانی را موظف به رعایت آن می کند.
رگوله بروکرهای معروف در ایران
۱- رگوله بروکر آلپاری
بروکر آلپاری به علت داشتن شعبه های بین المللی فراون، توسط اداره رفتار مالی (FCA) در بریتانیا و همچنین، کمیسیون خدمات مالی بینالمللی (IFSC) در بلیز رگوله میشود. این دو نهاد نظارتی با وضع قوانین سخت گیرانه، سعی در بهبود کیفیت کار بروکرها دارند.
۲- رگوله بروکر آرانته
بروکر ارانته، تحت رگولههای مختلف از جمله CySEC و FSA است که رگولههای قابل قبولی میباشند. شعبه اصلی این بروکر در قبرس می باشد. یکی از خدمات منحصر به فرد این بروکر بیمه حساب تریدرها تا سقف یک ملیون یورو می باشد.
۳- رگوله بروکر آمارکت
بروکر Amarkets توسط سازمان خدمات مالی (FSA) در سنت وینسنت و گرنادینها تنظیم میشود. آمارکت با توجه به اینکه قدمت بالایی ندارد، اما اعتماد تریدرهای ایرانی را به خوبی جلب کرده است.
بروکر رگوله به چه معناست؟
به کارگزارهای مالی که از قوانین رگولاتوری استفاده می کنند در اصطلاح بروکر رگوله شده می گویند که در حکم نشان استاندارد برای آنهاست.
در جهان امروز حجم مبادلات بین المللی از مرز میلیاردها دلار فراتر رفته است. بازار فارکس به عنوان یکی از بزرگترین بازارهای مالی جهان نقش مهمی در دنیای سرمایه دارد. این بازار که به صورت24/5 (پنج روز در هفته 24 ساعت) فعالیت دارد از شناخته شده ترین بازارهای معاملات جهانی است. ریسک پذیری بالای این بازار برای سرمایه گذاری چالشی جدی برای معامله گران به شمار می رود. به همین علت موسسات مالی و حسابرسی قوانین نظارتی را وضع می کنند تا ریسک این بازار را کاهش داده و امنیت سرمایه ی کاربران را بالا ببرد. از طرفی کارگزارهای فارکس را ملزم به رعایت آن کنند. شناخت بروکر های معتبر که از قوانین رگولاتوری قدرتمندی پیروی می کنند برای تریدرها امری ضروری است.
درباره محمدرضا صفری
سلام من محمد رضام و ۳ ساله که در زمینه ارز های دیجیتال فعالیت می کنم. علاوه بر اطلاعات ترید و بازارهای مالی، در حوزه کریپتو فعالم. میتونید من رو در لینکدین و یا ویرگول هم دنبال کنید.
سایر نوشته های محمدرضا صفری
دیدگاهتان را بنویسید