لات در فارکس LOT چیست؟ محاسبه لات در طلا-نفت-نقره
یک لات استاندارد معادل مقدار مشخصی از واحد ارز پایه است. مفهوم لات به ویژه در معاملات فارکس اهمیت دارد چرا که حجم معاملات تأثیر زیادی روی سود و ضرر دارد. از آنجایی که نوسانات بازار فارکس کوچک هستند، با معامله لات در فارکس، حتی نوسانات کوچک نیز می توانند سود یا ضرر بزرگی ایجاد کنند.
استفاده از لات در فارکس به معامله گران کمک می کند تا اصول مدیریت سرمایه را رعایت کنند. همچنین، با کمک مفهوم لات، می توان اندازه گیری دقیق تری از ریسک و سود در هر معامله داشت. در فارکس، معامله گران معمولاً با لات های متفاوت ازجمله مینی لات، میکرو لات و نانو لات معامله می کنند تا سطح ریسک خود را کنترل کنند. حامی سرمایه، ارائه دهنده آموزش های کامل و جامع معامله گری در ایران می باشد.
انواع لات در فارکس
لات در فارکس، در واقع سه نوع لات اصلی وجود دارد که معامله گران می توانند بر اساس میزان سرمایه و ریسک خود از آنها استفاده کنند. این سه نوع شامل لات استاندارد، مینی لات و میکرو لات هستند. هر کدام از این لات ها دارای مقادیر متفاوتی از ارز پایه هستند و به همین دلیل ریسک و بازده مختلفی نیز دارند.
- لات استاندارد: همان طور که اشاره شد، لات استاندارد معادل ۱۰۰,۰۰۰ واحد ارز پایه است. برای مثال، اگر شما در حال معامله جفت ارز EUR/USD هستید و یک لات استاندارد خریداری کنید، ۱۰۰,۰۰۰ دلار در برابر دلار معامله می شود. این نوع لات برای معامله گرانی مناسب است که سرمایه و تجربه کافی برای مدیریت معاملات بزرگ تر را دارند.
- مینی لات: مینی لات معادل ۱۰,۰۰۰ واحد ارز پایه و ۱/۰ لات است. برای معامله گران تازه کار یا افرادی که می خواهند ریسک کمتری داشته باشند، مینی لات انتخاب خوبی است. برای مثال، با خرید یک مینی لات از جفت ارز EUR/USD، شما ۱۰,۰۰۰ دلار را معامله می کنید. این مقدار نسبت به لات استاندارد ریسک کمتری دارد و برای شروع مناسب تر است.
- میکرو لات: میکرو لات کوچک ترین واحد معاملاتی در فارکس است و معادل ۱,۰۰۰ واحد ارز پایه و ۰۱/۰ لات می باشد. برای معامله گرانی که تازه کار هستند یا سرمایه کمی دارند، میکرو لات به آنها اجازه می دهد که با سرمایه کمتر و ریسک پایین تری وارد بازار شوند. اگر یک میکرو لات از جفت ارز EUR/USD خریداری کنید، فقط ۱,۰۰۰ دلار را معامله می کنید که این مقدار به وضوح نشان دهنده ریسک کمتر است.
این انواع لات در فارکس مختلف به معامله گران اجازه می دهد تا سطح ریسک خود را مدیریت کنند و با توجه به تجربه و سرمایه ای که دارند، حجم معاملات خود را انتخاب کنند.
محاسبه لات در کامودیتی ها
در بازار کامودیتی ها (کالاها) نیز همانند لات در فارکس ، لات به عنوان واحدی استاندارد برای اندازه گیری و معامله کالاها به کار می رود. با این حال، در این بازار، مقدار لات برای هر کامودیتی ممکن است متفاوت باشد و بستگی به نوع کالا و بازار مربوطه دارد. در اینجا به چند نمونه از مقادیر لات برای برخی از کامودیتی ها اشاره می کنیم.
هر لات طلا چند دلار است؟
- طلا: در بازارهای معاملاتی مانند فارکس یا قراردادهای آتی (Futures)، یک لات استاندارد طلا معادل ۱۰۰ اونس طلا است. این بدان معناست که اگر شما یک لات طلا خریداری کنید، شما در واقع ۱۰۰ اونس طلا را معامله کرده اید. به دلیل ارزش بالای طلا، معامله گران معمولاً از مینی لات یا میکرو لات استفاده می کنند که معادل ۱۰ یا ۱ اونس طلا هستند.هر یک صدم تغییر در قیمت طلا (۱ پیپ) با حجم ۱ لات معادل ۱ دلار است.
هر لات نفت چند دلار است؟
- نفت خام: در بازار نفت خام، مقدار لات استاندارد معمولاً ۱,۰۰۰ بشکه نفت است. این بدان معناست که اگر شما یک لات نفت خام خریداری کنید، ۱,۰۰۰ بشکه نفت را معامله می کنید. مانند طلا، معامله گران می توانند از لات های کوچکتر مانند مینی لات (که معادل ۱۰۰ بشکه است) استفاده کنند تا ریسک کمتری داشته باشند. در برخی از بروکرها امکان معامله با کمتر از یک دهم لات بر روی نفت وجود ندارد.
هر لات نقره چقدر است؟
- نقره: در بازار نقره، یک لات استاندارد معادل ۵,۰۰۰ اونس نقره است. این مقدار نسبت به طلا بسیار بزرگ تر است و به همین دلیل، معامله گران معمولاً از مینی لات یا میکرو لات برای معامله نقره استفاده می کنند. به عنوان مثال، یک مینی لات نقره معادل ۵۰۰ اونس نقره است که برای معامله گران با سرمایه کمتر مناسب تر است.
هر کامودیتی، لات استاندارد خاص خود را دارد که بسته به میزان تقاضا و قیمت آن کالا تعیین می شود. این مقادیر به معامله گران کمک می کند تا به صورت دقیق تری ریسک و بازده معاملات خود را مدیریت کنند و با توجه به مقدار سرمایه ای که دارند، حجم معاملات خود را انتخاب کنند.
پیشنهاد می کنیم قبل از باز کردن معامله در متاتریدر ( که می توانید آموزش کامل آن را در دوره فارکس بصورت رایگان را در حامی مشاهده کنید)، با استفاده از قابلیت بای استاپ و بای لیمیت ، و مشخص کردن حد ضرر و حد سود قبل از بازکردن معامله، از نسبت ریسک به ریوارد خود مطمعن شوید.
درباره محمدرضا صفری
سلام من محمد رضام و ۳ ساله که در زمینه ارز های دیجیتال فعالیت می کنم. علاوه بر اطلاعات ترید و بازارهای مالی، در حوزه کریپتو فعالم. میتونید من رو در لینکدین و یا ویرگول هم دنبال کنید.
سایر نوشته های محمدرضا صفری
دیدگاهتان را بنویسید