رادیو مارکت – فریز شدن تتر و انواع توکن ها
کانال پادکست حامی سرمایه پارسیان با عنوان رادیو مارکت را در وبسایت شنوتو دنبال کنید. در این پادکست، بهترین استاد ارز دیجیتال (استاد اکبرزاده) به توضیح کامل فریز شدن تتر و فرآیند آزاد شدن آن می پردازد.
تتر یک ارز دیجیتال از نوع استیل کوین بوده که ارزش آن به دلار آمریکا بستگی دارد؛ به عبارت دیگر قیمت تتر با افزایش قیمت دلار آمریکا تقریبا یکسان است. این ویژگی سبب می شود تا تتر به یک ابزار محبوب برای خرید ارز دیجیتال و انجام معاملات در بازار رمزارز تبدیل شود. در برخی از اخبار و رخدادهای دنیای ارز دیجیتال، شاهد بوده ایم که تتر توانایی خود را در معکوس کردن تراکنش های USDT و فریز کردن usdt و پول های مرتبط با فعالیت های مشکوک نشان داده است.
این امر، در حالی که سبب حفظ امنیت و جلوگیری از کلاهبرداری می شود، سوالاتی را درباره ماهیت متمرکز تتر و تاثیر آن روی بازار خرید ارز دیجیتال مطرح خواهد کرد. فریز شدن ارز دیجیتال، به مفهوم محدود شدن دسترسی کاربر به تیرهای موجود در کیف پول یا حساب کاربری خود است. در این حالت، شخص نمی تواند تیرهای خود را جابه جا کرده، بفروشد یا از آن برای انجام معاملات بهره ببرد. در فریز شدن تتر، حساب کاربری همچنان فعال است، اما امکان دسترسی به دارایی های تتر وجود ندارد.
علت فریز شدن تتر چیست؟
همانطور که متوجه شدید اصطلاح فریز شدن تتر یا ارز دیجیتال به مفهوم بلوکه شدن دارایی ها در حساب کاربری است. فریز شدن دلایل مختلفی دارد که ما در ادامه به بررسی مهمترین آن ها خواهیم پرداخت:
نقض قوانین و مقررات پلتفرم های معاملاتی
اولین و رایج ترین دلیل فریز شدن ارز دیجیتال، به نقض قوانین و مقررات پلتفرم های معاملاتی برمی گردد. چنانچه فردی در زمان استفاده از پلتفرم های معاملاتی مثل بروکرها یا صرافی ها قوانینی را زیر پا بگذارد یا فعالیت مشکوکی مثل تامین مالی تروریسم یا پول شویی داشته باشد، کمپانی تتر با شکایت صرافی، دارایی فرد را مسدود خواهد کرد.
این اتفاق می تواند به علت استفاده از پلتفرم های معاملاتی با گواخی شناسایی و احراز هویت جعلی و نقض هرگونه قانون مهم در پلتفرم مربوطه باشد که علاوه بر قطع شدن دسترسی کاربر به حساب صرافی، دارایی او نیز مسدود خواهد شد؛ در نتیجه زیرپا گذاشتن قوانین صرافی های متمرکز و فعالیت غیر مجاز در آن ها به علت تحریم می تواند سبب فریز شدن تتر شود؛ بنابراین، برای خرید و فروش تتر، ابتدا قوانین هر صرافی را مطالعه کنید.
درخواست مراجع قانونی و دادگاه ها
یکی دیگر از دلایل فریز شدن تتر، درخواست مراجع قانونی و دادگاه ها است. چنانچه از کاربر ارز دیجیتال، شکایتی صورت بگیرد، به درخواست قانون گذاران، کمپانی تتر باید تیرهای او را فریز کرده و دسترسی فرد به آن ها را مسدود کند.
این درخواست ها می تواند به علت فعالیت مشکوک شخص، شکایت های قضایی مهم و فعالیت هایی مثل سرقت دارایی از سایر پروتکل ها یا صرافی ها باشد؛ بنابراین کمپانی تتر با توجه به درخواست قانون گذاران، دارایی فرد را مسدود می کنند تا بعد از پایان پرونده، به شکایت از او رسیدگی شود. برای تریدی بدون دردسر، به لیست صرافی های بدون احراز هویت برای ایرانیان نگاهی بیاندازید.
فعالیت مشکوک و غیر قانونی
فعالیت های مشکوک و غیرقانونی نیز تا به امروز سبب فریز شدن ارز دیجیتال بسیاری از کاربران شده است. به عنوان مثال، تراکنش های بلاک چین متعدد، بین صرافی های بین المللی با صرافی های داخلی که در لیست تحریم هستند، می تواند سبب مسدود شدن USDT شود.
از دیگر فعالیت های مشکوک می توانیم به ارتباط آدرس کاربر با هک صورت گرفته، جابه جایی مشکوک پول در بین کشورهای مختلف در لیست تحریم و وجود ارتباطاتی با گروه های تروریستی و ضد مالیاتی اشاره کرد که نتیجه آن فریز شدن تتر تا زمان شفاف شدن پرونده است.
هک صرافی ها
مورد بعدی که سبب فریز شدن تتر می شود، مربوط به سرقت و هک تتر از صرافی هاست. در این حالت بعد از شناسایی حمله و رخنه امنیتی، معمولا مدیران پلتفرم مربوطه با مقامات کمپانی تتر ارتباط برقرار کرده و درخواست بازگردانی تراکنش یا محدودسازی آدرس را صادر می کنند.
در هنگام فریز شدن ارز دیجیتال چه اتفاقی رخ می دهد؟
فریز شدن ارز دیجیتال، می تواند برای کاربران ارزهای دیجیتال ضررهای هنگفتی را به بار بیاورد. فریز آدرس بلاک چین فرد، علاوه براینکه دسترسی او را با صورت کامل قطع می کند، ممکن است روی آدرس هایی که با آن در تعامل است نیز تاثیر بگذارد. در ادامه به بررسی برخی از پیامدهای این اتفاق خواهیم پرداخت:
- کاهش نقدینگی: فریز شدن مقدار زیادی تتر می تواند سبب کاهش نقدینگی در بازار شده و معاملات را با مشکل مواجه کند. این مسئله علل الخصوص در صرافی هایی که حجم معاملات تتر بالایی دارند، می تواند تاثیر گذار باشد.
- نوسانات قیمت: گاهی اوقات، فریز شدن تتر می تواند سبب نوسانات قیمت تتر شود. این اتفاق زمانی رخ می دهد که سرمایه گذاران به علت نگرانی از فریز شدن دارایی های خود، تترهایشان را بفروشند.
- عدم دسترسی به دارایی ها: افراد نمی توانند به تترهای فریز شده دسترسی داشته باشند و از آن ها بهره ببرند. این مسئله علل الخصوص در زمان هایی که فرد با مشکل مالی مواجه است، می تواند خطرناک باشد.
- کاهش اعتماد: فریز شدن ارز دیجیتال، می تواند سبب کاهش اعتماد افراد به این استیبل کوین و کل بازار ارزهای دیجیتال شود. ممکن است کاربران نسبت به امنیت و ثبات تتر و سایر ارزهای دیجیتال بی اعتماد شوند.
- تاثیر در معاملات: بسیاری از معاملات در بازار ارزهای دیجیتال به وسیله تتر انجام می شود. فریز شدن تتر، می تواند سبب اختلال در معاملات و افزایش زمان برای تسویه حساب ها شود.
- واکنش های قانونی: فریز شدن می تواند موجب واکنش قانونی کاربران یا نهادهای نظارتی شود که به دنبال جبران خسارت یا توضیحاتی از سوی شرکت صادر کننده تتر هستند.
- هزینه های حقوقی: چنانچه کاربر برای رفع فریز تتر خود به مشاوره حقوقی نیاز داشته باشد، باید هزینه های مربوط به آن را پرداخت کند.
- ضرر مالی: فریز شدن ارز دیجیتال از سوی کمپانی، می تواند سبب از دست رفتن همیشگی سرمایه فرد شود. با توجه به قوانین کمپانی تتر، این کمپانی آزادی کامل دارد که در صورت مشاهده هرگونه فعالیت مشکوک کاربران، دارایی های آن ها را فریز کرده و برای همیشه از دسترس خارج کند.
- تاخیر در رفع فریز: پروسه رفع فریز تتر ممکن است زمانبر باشد و به ارائه مدارک و مستندات لازم به شرکت تتر یا پلتفرم معاملاتی نیاز باشد.
- تحقیقات قانونی: چنانچه فریز شدن تتر به علت درخواست مراجع قانونی باشد، ممکن است فرد درگیر تحقیقات قانونی شود.
برای جلوگیری از فریز شدن تتر چه کاری باید انجام داد؟
جلوگیری از فریز شدن تتر و سایر استیبل کوین ها، نیازمند رعایت چندین نکته است که در ادامه به مهمترین آن ها اشاره خواهیم کرد:
استفاده از صرافی های معتبر
برای خرید و فروش تتر از صرافی های معتبر و شناخته شده کمک بگیرید. این صرافی ها معمولا دارای پروتکل های امنیتی قدرتمند هستند و در صورت بروز مشکلات به کاربران خود پاسخگو خواهند بود. بررسی کنید که آیا صرافی مورد نظر شما در گذشته مشکلاتی مثل فریز شدن دارایی ها را داشته است یا نه و از صرافی های مورد تایید پلیس فتا استفاده کنید.
تنظیمات امنیتی
با فعالسازی تایید هویت دو مرحله ای، امنیت حساب کاربری خود را افزایش دهید. این کار می تواند مانع از دسترسی غیر مجاز به حساب شما شود. چنانچه مقدار زیادی تتر دارید، باید از کیف پول های سخت افزاری بهره ببرید. این کیف پول ها به شکل آفلاین فعالیت کرده و کمتر در معرض حملات سایبری هستند.
آگاهی از قوانین و مقررات
با دقت اخبار مربوط به قوانین ارزهای دیجیتال را دنبال کنید تا نسبت به تغییرات قانونی مربوط به نحوه استفاده و قابلیت دسترسی به تتر آگاه شوید. آشنایی با شرایط خدمات صرافی ها و پلتفرم های معاملاتی را مطالعه کرده تا بدانید چه مواردی سبب فریز شدن تتر می شوند.
تنوع دارایی ها
به جای اینکه تمام دارایی های خود را در تتر سرمایه گذاری کنید، آن را بین چندین ارز دیجیتال مختلف تقسیم کرده تا ریسک شما کمتر شود.
اجتناب از فعالیت های مشکوک
از تتر خود در فعالیت های مشکوک و غیر قانونی استفاده نکنید؛ این فعالیت ها می توانند سبب فریز شدن ارز دیجیتال شما شوند.
استفاده از قراردادهای هوشمند
چنانچه قصد دارید از تتر در پروژه های دیفای بهره ببرید، مطمئن شوید که قراردادهای هوشمند مورد استفاده امن بوده و قبلا توسط متخصصان بررسی شده است.
برقراری ارتباط با جامعه
با پیوستن به انجمن ها و گروه های مرتبط با ارزهای دیجیتال، می توانید از تجربیات سایر افراد بهره برده و اطلاعات مفیدی را درباره بازار و تتر دریافت کنید.
اگر تتر فریز شود، دیگر از بین می رود؟
فریز شدن و عدم دسترسی به تتر و ترس از دست دادن سرمایه، امروزه یکی از داغ ترین مباحثی است که در جامعه فارسی زبان و کاربران خارج از کشور بسیار شنیده می شود. فریز شدن تتر می تواند موجب از بین رفتن سرمایه شود. در واقع این فریز شدن می تواند موقت یا دائمی باشد.
با تصمیم کمپانی و قرادادهای هوشمند مشخص می شود که آیا کاربر فعالیت مشکوک و غیرقانونی دارد، در این صورت فرد با خطر از دست دادن سرمایه مواجه است. با این حال، این خطر برای کاربرانی که در پلتفرم های معاملاتی معتبر فعالیت می کنند و فعالیت مشکوکی ندارند، دور از انتظار است. اما اگر کمپانی تتر فعالیت غیر قانونی یک کاربر را تشخیص دهد، فرد با ضررهای هنگفتی مواجه می شود. امیدواریم از این ارائه آکادمی حامی سرمایه به عنوان مرکز آموزش ارزهای دیجیتال در ایران استفاده کرده باشید. سپاس از همراهی شما عزیزان.
درباره محمدرضا صفری
سلام من محمد رضام و ۳ ساله که در زمینه ارز های دیجیتال فعالیت می کنم. علاوه بر اطلاعات ترید و بازارهای مالی، در حوزه کریپتو فعالم. میتونید من رو در لینکدین و یا ویرگول هم دنبال کنید.
سایر نوشته های محمدرضا صفری
دیدگاهتان را بنویسید