اگر فردی مبتدی باشید و تازه پا به دنیای کریپتو گذاشته باشید پس از مدتی به این نتیجه خواهید رسید که اگر چه حضور در این بازار نیازمند دانش زیاد و ریسک پذیری بالا است اما، روش های کسب در آمد بی شماری هم دارد که خود این روش ها می تواند شما را ترغیب کند تا به طور اصولی با دنیای کریپتو آشنا شوید. ممکن است ما از دنیای ارز دیجیتال فقط واژه ی ترید را شنیده باشید و تنها فکر کنید، باید معاملات زیادی انجام دهید تا به سود دهی برسید اما اگر شما در زمان و مکان درست و همچنین ارز های خاص روش های جدید را استفاده کنید، قطعا بسیارمعامله شما پربازده تر خواهد بود. یکی از مهمترین تکنیکهایی که باید با آن آشنا شوید، هولد کردن یا holding است. در این مقاله قصد داریم که شما را به طور اصولی و دقیق با این مباحث و جوانب آن آشنا کنیم. تا انتهای این مطلب، همراه ما باشید.
هولد کردن به چه معناست؟
هولد کردن در کلمه به معنی نگه داشتن هرچیزی است . در دنیای ارز دیجیتال معنای آن تفاوت چندانی با معنای لغوی آن ندارد، بیایید در ابتدا این کلمه را در دنیای واقعی معنی کنیم. برای مثال، فرض کنید که شما مقدار مشخصی پول دارید و می خواهید این پول را به صورتی سرمایه گذاری کنید که نه ارزش آن کم شود، بلکه با آن اضافه هم شود. برای مثال سکه یا طلا می خرید اما فروش این سکه و طلا زمان مشخصی ندارد، شما باید صبر کنید تا به زمان مشخص و سود دلخواه خود برسید به این روند کاری به اصطلاحا (هولد کردن) گفته می شود.
در دنیای کریپتو هم چنین واژه ای وجود دارد که، ما آن را با نام هولد کردن یا Holding می شناسیم. شما اگر بخواهید این استراتژی را برای معامله خود انتخاب کنید، باید ارز دیجیتال مورد نظر خود را خریداری کنید و دیگر به آن دست نزنید، حتی اگر قیمت آن پایین یا بالا رفت باید صبور باشید تا زمانی که موعدش برسد.
برای درک بهتر این مسئله ارز دیجیتال بیت کوین را در نظر بگیرید در سال 2009 با قیمت تقریبی صفر وارد بازار شد و بعد از گذشت کمتر از یک سال ارزش هر بیت کوین به 20 هزار دلار رسید این به چه معناست؟
این به این معناست که اگر شخصی در سال 2009 یک بیت کوین خریده و هولد کرده بود در کمتر از یک سال سرمایه اش 20 هزار برابر شده بود و این معجزه صبر در بازار کریپتو است.
هولدر کیست؟
در بازار ارزهای دیجیتال، “هولدر” به فردی اطلاق میشود که ارزهای دیجیتال را برای مدت طولانی نگهداری میکند و به جای خرید و فروش مکرر، به افزایش ارزش آنها در طول زمان اعتقاد دارد. این افراد معمولاً به تحلیل بنیادین داراییهای دیجیتال میپردازند و بر این باورند که قیمتهای فعلی در طول زمان بالا خواهد رفت، بنابراین به جای فروش در کوتاهمدت، تصمیم میگیرند که داراییهای خود را نگهدارند و به آنها “هولد” ( hodl) میگویند. شاید در ابتدا تصور کنید که واژه ی hodl دارای اشتباه تایپی است، اما اینگونه نیست hodl همان کلمه ی hold است که در اثر یک اشتباه تایپی در دسامبر سال 2013 به وجود آمد و به طور اتفاقی در بازار کریپتو به جای کلمه اصلی استفاده شد. این کاربر که نام GameKyuubi داشت، می خواست تجربه ناموفق خود را با کاربران به اشتراک بزارد و بگویید که از این به بعد فقط بیت کوین خریداری می کند که این اشتباه تایپی را انجام داد و از آن پس «هودلینگ» یکی از اصطلاحات بازار کریپتو شده است که ممکن است با آن مواجه شده باشید.
تفاوت هولدر و تریدر در ارزهای دیجیتال
برای بیان تفاوت های بین هولدر و تریدر ابتدا باید با تعاریف هر کدام آشنا باشیم در ادامه تعاریف هر کدام بپرا به صورت مختصر آورده ایم :
هولدر کیست؟
فردی است که یک ارز دیجیتالی را خریده و بدون توجه به نوسانات بازار تا مدت مشخص نگهداری می کند او به دنبال نواسان گرفتن از بازار نیست مدت زمان نگه داری یک ارز برای هولدر معمولا بین 3 الی 6 ماه و بیشتر است.
تریدر کیست؟
معمولاً به افرادی گفته میشود که به صورت فعال و مکرر در معاملات شرکت میکنند. تریدرها میتوانند از استراتژیهای کوتاهمدت یا میانمدت استفاده کنند و معمولاً روی نوسانات قیمت تمرکز دارند. آنها از تحلیلهای تکنیکال و نمودارها برای تصمیمگیریهای معاملاتی بهره میبرند. که به اصطلاح فیوچرز نیز گفته می شود.
اما ممکن است در این قسمت سوالی برای شما پیش بیاید که هولد کردن بسیار شبیه استیکینگ است پس چه تفاوتی باهم دارند ؟
درست است که هر دوی این واژها به هرید و نگهداری ارز دیجیتال اشاره دارند، اما تفاوت های اساسی هم برای آن ها وجود د ارد در زیر به برخی از ان ها اشاره می کنیم:
هولد کردن | استیکینگ |
توانایی فروش دارایی در هر زمان دلخواه | قفل دارایی در کیف پول و صبر تا زمان مشخص |
قابلیت هولد تمامی ارزهای دیجیتال | عدم وجود پشتیبانی از تمام ارزها |
قابلیت استفاده از تمام ارزها | باید از ارز های که اثبات سهم دارند استفاده کرد |
بهترین ارزها برای هولد کردن
بر اساس ادعای کارشناسان و متخصصان حوزه کریپتو هولد کردن یکی از بهترین روش های سرمایه گذاری در دنیای کریپتو است. در دنیای کریپتو شما قادر خواهید بود تمام ارزها را هولد و نگه داری کنید و در زمان معین بفروشید اما بر اساس تجربه و آمار هایی که وجود دارد، برخی از ارز های دیجیتال در زمینه هولد کردن مناسب تر هستند و امکان سود دهی آن ها در دراز مدت بیشتر است. اما بهتر است که سرمایه خود را تقسیم کرده و به صورت تعادلی در بین ارزهای مختلف تقسیم کنید داشتن سبد سرمایه گذاری متنوع سبب تعادلی در سرمایه گذاری خواهد شد و میزان سود رسانی را بیشتر خواهد کرد .
این یک توصیه مالی نیست و حامی سرمایه هیچ مسئولیتی در قبال معرفی این ارزها ندارد!
برخی از ارزهای مناسب هولد کردن عبارتند از :
- چین لینک (Chainlink)
- فانتوم (Fantom)
- سندباکس (SAND)
- مانتل (MNT)
- سیدیفای (SFUND)
- اتریوم (ETH)
- بیت کوین (BTC)
مزایا و معایب هولد کردن
تا اینجای کار با هولد کردن و تمامی نکات ان آشنا شدیم حال میخواهیم از مزایا و معایب این استراتژی معاملاتی برای شما بگوییم :
مزایا و معایب هولد کردن ارز دیجیتال
مزایا | معایب |
امکان افزایش دارایی در دراز مدت | از دست دادن فرصت های کوتاه مدت |
کاهش رویداد های ناگهانی در بازار | نوسانات و ریسک های طولانی مدت |
کاهش ریسک سرمایه گذاری | |
کاهش هزینههای مربوط به معاملهگری فعال و مداخلات مکرر در بازار |
ارز دیجیتال را چگونه هولد کنیم؟
تا اینجای کار با ساختار هولد کردن، مزایا و معایب و ارز های مناسب برای هولد کردن آشنا شدیم، باید کیف پول های مناسب برای هولد کردن ارز های دیجیتال را هم بشناسیم و نحوه هولد کردن ارز دیجیتال ر ا یاد بگیریم ( آموزش ساخت کیف پول ارز دیجیتال ). اهمیت یادگیری انواع کیف پول ها بسیار زیاد بوده زیرا این کیف پول ها از دارایی های شما در برابر حمله سایبری محافظت می کند .
در کل دو نوع کیف پول گرم و سرد برای Hold کردن ارز های دیجیتال وجود دارند:
کیف پولهای گرم
این کیف پول عموما در دنیای ارز های دیجیتال قابل استفاده است اما به دلیل ای که این نوع کیف پول به طور مستمر به اینترنت متصل است شاید برای هولد کردن گزینه مناسبی نباشد و شاید بتوان گفت تنها نقطه ضعف آن هم همین باشد. زیرا اتصال دائمی به اینترنت سبب کاهش امنیت کیف پول شما خواهد شد و در نتیجه دسترسی به کیف پول شما راحت تر خواهد بود. اما این تنها کیف پول موجود و در دسترس شما نیست، شما قادر خواهید بود برای نگه دار رمز ارز های خود از کیف پول های سرد استفاده کنید. کیف پول های گرم عموما انتخاب صرافی ها هستند و به همین دلیل است شما در ابتدا ان ها را انتخاب می کنید.
کیف پولهای سرد
اما کیف پول های سرد مکانی امن تر برای نگهداری رمز ارز های شما است. و زمانی که شما این مکان را انتخاب می کنید مدیریت این نوع کیف پول ها بر عهده شخص خودتان است. پس در نتیجه بهترین نوع کیف پول برای هولد کردن ارزهای دیجیتال شما خواهد بود. این نوع کیف پول با امنیت بالایی که دارد توانسته، جایگزین کیف پول گرم شود و انتظار می رود با امنیت بالایی که دارد برای نگه داری ارز های دیجیتال مکانی مناسب باشد.
مراحل هولد کردن ارز دیجیتال (چگونه هولد کنیم)
پس از یادگیری انواع کیف پول مراحل هولد کردن به شرح زیر است :
ایجاد حساب کاربری
مراحل ایجاد حساب کاربری برای انجام هولدینگ رمز ارز شامل مراحل زیر است:
- ثبت نام در صرافی مورد نظر
- وارد کردن اطلاعات کاربر
- راه اندازی حساب
انتقال پول به کیف پول
باید پس از انتخاب کیف پول مورد نظر خود (سرد یا گرم ) حساب خور را شارژ کنید زیرا هنگام خرید ارز ددیحیتال فقط از طریق کیف پول می توانید پول برداشت کنید.
خرید رمز ارزهای مورد نظر
شما در این مرحله می توانید رمز ارز مورد نظر خود را از صرافی خریداری کنید، سعی کنید از رمز ارزهایی که در ابتدای مقاله به شما پیشنهاد شد در سبد معاملاتی خود داشته باشید.
انتقال ارز دیجیتال به کیف پول ایمن
از انجا که صرافی ها به طور مداوم در معرض حمله هکر ها قرار دارند، پس مکان مناسبی برای نگهداری ارز ها نیستند و باید سریعا آن را به کیف پول خود انتقال دهید.