[dm-modal]

کپی تریدینگ چیست؟ چگونه کپی ترید کنیم

به این postامتیاز دهید

کپی تریدینگ یک روش معامله است که در آن معامله یک فرد دیگر کپی شده و برای شما تکرار می‌شود. به بیان ساده‌تر، یک تریدر حرفه‌ای معامله می‌کند و همان معامله هم به صورت خودکار برای شما تکرار شده تا مشابه آن فرد سود کنید. پلتفرم‌هایی برای کپی ترید وجود دارد که هر کدام ویژگی‌ها، قابلیت‌ها و هزینه‌ها خود را دارند. در ادامه، ابتدا درباره انواع روش‌های کپی ترید توضیح داده شده و سپس سه مورد از پلتفرم‌های محبوب را بررسی کرده‌ایم. در پایان نیز چند نکته کاربردی بیان شده که آشنایی با آن‌ها دید بهتری به شما می‌دهد. با حامی سرمایه پارسیان همراه باشید.

انواع کپی تریدینگ چیست؟

همانطور که توضیح دادیم، کپی ترید یک روش معامله است که بر اساس کپی و تکرار استراتژی‌ها و معامله‌های فرد دیگر است. ابتدا یک تریدر را انتخاب کرده، سپس معاملات او را تکرار می‌کنید که می‌تواند خودکار یا دستی باشد. با این روش هر معامله سودآور آن تریدر برای شما هم سود دارد اما در زیان او هم شریک می‌شوید. از این رو بهتر است هنگام انتخاب تریدر، به خوبی سوابق آن را بررسی کنید. روش‌های مختلف کپی ترید شامل موارد زیر است.

  • خودکار: از پلتفرم کپی ترید یک معامله‌گر انتخاب شده و رفتار او تکرار می‌شود و همه چیز خودکار خواهد بود. تنها باید پارامترهایی مانند مدیریت ریسک را تنظیم کرده و سپس منتظر باشید تا با تکرار معامله و رفتار تریدر مورد نظر روی ترید ارزهای دیجیتال به سود برسید.
  • دستی: در این شرایط خود شما باید تصمیم بگیرید که آیا باید رفتار تریدر مورد نظر را تقلید کنید یا خیر. اگر تصمیم دارید معامله او را تکرار کنید، باید همانطور که خودتان معامله می‌کنید همه چیز را به صورت دستی انجام دهید. اما مشکل آن است که در زمان انجام معامله توسط تریدر موردنظر و تکرار آن توسط خودتان یک بازه زمانی وجود دارد و ممکن است شرایط بازار تغییر کند و تکرار چنین معامله‌ای دیگر سودآور نباشد. جنبه مثبت این روش آزادی عمل بیشتر و تسلط بالاتر است و اگر یک معامله را دوست ندارید یا تصور می‌کنید مناسب نیست، انجام نمی‌دهید.
  • کوچینگ (Coaching): مشابه کپی ترید دستی است اما به ازای هزینه‌ای که به پلتفرم می‌پردازید نه تنها امکان تقلید معامله وجود دارد، بلکه دلیل و استراتژی‌های آن هم توضیح داده می‌شود. با این ویژگی جدید می‌توانید با استراتژی‌ها و تحلیل‌ها هم آشنا شوید اما معمولا هزینه بالاتری دارد و همچنین یافتن فرد حرفه‌ای دشوارتر است.

مزایا و معایب کپی ترید

کپی ترید مزیت‌های فراوانی دارد به ویژه اگر تازه کار باشید زیرا بدون صرف وقت زیاد می‌توان معامله افراد دیگر را عینا تکرار کرد و به سود رسید. البته تریدرهای باتجربه هم از این روش استفاده می‌کنند و زیرا می‌توانند اطلاعات را از چند منبع بررسی کنند یا بخشی از معامله‌ها را خودکار کنند.

برخی از مزیت‌های کپی ترید عبارت‌اند از:

  • کپی تریدینگ نیاز به دانش قبلی ندارد و همین آن را برای تریدرهای تازه‌کار جذاب می‌کند.
  • دسترسی به تخصص افراد دیگر
  • یادگیری تحلیل‌ها، استراتژی‌ها و روش‌های معامله‌گران
  • تنوع‌سازی سبد سرمایه‌گذاری پلتفرم‌ها زیرا سیگنال‌ها از منابع گوناگون فراهم می‌شود.
  • صرفه‌جویی در زمان به دلیل آنکه قابلیت خودکار شدن وجود دارد.
  • حذف احساسات از معامله به دلیل خودکار شدن
  • درآمدزایی برای کسانی که سیگنال می‌دهند.

کپی ترید هر چقدر هم که خوب باشد معایبی دارد که باید به آن‌ها توجه کرد:

  • کنترل کمتر بر معاملات زیرا در شرایط خودکار شدن اختیار را از دست می‌دهید.
  • یادگیری محدود به ویژه اگر همه چیز خودکار باشد و دلیل اجرای یک معامله را ندانید.
  • بازار همیشه قابل پیش‌بینی نیست و حتی تریدرهای باتجربه و موفق هم می‌توانند اشتباه کنند.
  • به دلیل آنکه میان انجام معامله و کپی شدن آن کمی زمان وجود دارد (به‌ویژه به صورت دستی)، ریسک اشتباه و زیان وجود دارد.
  • هزینه‌بر بودن به ویژه اگر با هر بار کپی ترید کمیسیون دریافت شود.

پلتفرم های کپی ترید

انتخاب یک پلتفرم کپی ترید می‌تواند دشوار باشد به‌ویژه آنکه گزینه‌های زیادی وجود دارد. هر پلتفرم هم مزایا و معایب خود را دارد و رقابت میان آن‌ها باعث می‌شود خدمات و قابلیت‌های بیشتری ارائه دهند که همین ممکن است باعث سردرگمی بیشتر شود. با مقایسه ویژگی‌های مختلف، در ادامه 3 مورد از بهترین پلتفرم‌های موجود برای کپی ترید معرفی شده‌اند.

ایتورو (eToro) بهترین پلتفرم کپی ترید

ایتورو هم‌اکنون محبوب‌ترین پلتفرم کپی ترید است که به دلیل امکانات گسترده، رابط کاربری ساده و کارایی بالا شناخته می‌شود. دارایی‌ها و بازارهای گسترده‌ای در ایتورو وجود دارند که شامل ارز دیجیتال، سهام، فارکس و … می‌شود. کاربران می‌توانند پروفایل تریدرها را بررسی کرده و با تنظیم پارامترهای معاملاتی خود مانند ریسک، رفتار آن‌ها را تکرار کنند.

مزیت‌ها:

  • جامعه بزرگ و پویا
  • محیط کاربرپسند
  • پرسش و پاسخ و ارتباط با دیگر تریدرها و کاربران

معایب:

  • هزینه بالا
  • ظرفیت محدود کپی ترید (100 تریدر همزمان)

پلتفرم AvaTrade

دومین پلتفرم کاربردی کپی ترید آواترید است که از چندین پلتفرم، دارایی و بازار مالی پشتیبانی می‌کند. آواترید کمک می‌کند که کاربران به دارایی‌ها مختلف دسترسی داشته باشند و همچنین منابع آموزش کپی تریدینگ گوناگون در آن وجود دارد که برای یادگیری و افزایش اطلاعات بسیار مناسب است.

مزیت‌ها:

  • تحت نظارت نهادهای قانونی
  • پشتیبانی از چندین پلتفرم و بازار
  • منابع آموزشی گوناگون

معایب:

  • هزینه بالا
  • محدودیت تعداد دارایی‌ها در مقایسه با پلتفرم‌هایی مانند ایتورو

پلتفرم PrimeXBT

سومین گزینه در فهرست بهترین پلتفرم‌های کپی ترید PrimeXBT است که به دلیل رابط کاربری و منابع آموزشی گوناگون شناخته می‌شود. این پلتفرم در درجه نخست برای ارز دیجیتال و فارکس طراحی شده است و امکان کپی تریدینگ هم به کاربران ارائه می‌کند. این پلتفرم به دلیل هزینه پایین و برنامه‌هایی که برای پاداش و تشویق کاربران دارد معروف است.

مزیت‌ها:

  • هزینه پایین
  • برنامه‌های پاداش و تشویق
  • تنوع دارایی‌ها

معایب:

  • محدودیت الگوریتم‌های کپی تریدینگ
  • هزینه بالای برخی معاملات

کپی ترید در صرافی های مختلف

امکان کپی تریدینگ در برخی از صرافی‌ها وجود دارد که به کاربران اجازه می‌دهد معاملات تریدرهای موفق را کپی کرده و حتی اگر تجربه کم دارند به سود برسند. برای نمونه می‌توان به بایننس، OKX و Bitget اشاره کرد. اگر صرافی خاصی را در نظر دارید، ابتدا درباره وجود این ویژگی تحقیق کرده و سپس برای اقدامات بعدی برنامه‌ریزی کنید.

روش انجام کپی ترید در صرافی‌ها مشابه پلتفرم‌هایی است که پیشتر معرفی شدند. کاربر با بررسی پروفایل تریدرها گزینه مورد نظر خود را انتخاب کرده و چند پارامتر مانند ریسک را تنظیم می‌کند. سپس معاملات به صورت خودکار برای کاربر تکرار می‌شود. در این شرایط پلتفرم دیگری به عنوان واسطه وجود ندارد و خود صرافی تریدر و کاربر را در برابر هم قرار می‌دهد.

تفاوت کپی تریدینگ و سوشال تریدینگ

سوشال تریدینگ یک روش معاملاتی است که در آن از مزیت‌های رسانه‌های اجتماعی و آنلاین استفاده می‌شود. کاربران در یک رسانه دور هم گرد می‌آیند و از نظرها، تجربه‌ها و تحلیل‌های یکدیگر استفاده می‌کنند. این هم‌افزایی و اشتراک‌گذاری باعث می‌شود دانش و اطلاعات فراوانی در اختیار شما باشد. در صورتی که وقت یا تجربه کافی ندارید، سوشال تریدینگ کمک می‌کند دانش افراد دیگر را به کار گرفته و در زمانی کوتاه‌تر مسیر یادگیری را طی کنید. کپی کردن معامله‌ها یا استراتژی‌های تریدرها موفقیت شما را بالا می‌برد اما باید مراقب پلتفرم‌های ناایمن، طرح‌های تقلبی و کلاهبرداری هم باشید.

در کپی تریدینگ، صرفا معامله فرد دیگر عینا تکرار می‌شود و ممکن است درک زیادی از چرایی و دلیل آن به دست نیاورید. سوشال تریدینگ می‌تواند شامل کپی تریدینگ هم باشد یعنی در یک رسانه اجتماعی یا پلتفرم آنلاین عضو شده و از تریدرهای حرفه‌ای الگوبرداری کنید (همان کپی تریدینگ).

تفاوت میرور تریدینگ و کپی تریدینگ

میرور تریدینگ (mirror trading) یک روش معاملاتی دیگر و مشابه کپی تریدینگ است اما تفاوت‌هایی با آن دارد. میرور تریدینگ بیشتر در بازار فارکس در دسترس است و به کاربران اجازه می‌دهد یک استراتژی معاملاتی را انتخاب کرده و آن را در حساب کاربری خود در کارگزاری یا صرافی، عینا تکرار کنند. به عبارت دیگر، در میرور تریدینگ نه تنها معامله فرد دیگر کپی شده، بلکه استراتژی معاملاتی هم توضیح داده می‌شود که در طول زمان باعث یادگیری بیشتر می‌شود.

میرور تریدینگ آموزشی است و سرمایه‌گذار می‌تواند رویکرد خود را بر اساس شرایط گوناگون تغییر دهد زیرا این بار به جای تمرکز تنها بر روی معامله، بر روی استراتژی هم تمرکز کرده است. در پلتفرم‌های کپی ترید معمولا یک مخزن از استراتژی‌های معاملاتی افراد گوناگون وجود دارد که با پرداخت هزینه به آن‌ها دسترسی خواهید داشت و این استراتژی‌ها عینا در معاملات شما انعکاس داده می‌شود. کارگزاری‌ها از نرم‌افزار و سامانه‌هایی خاص برای خودکارسازی میرورتریدینگ استفاده می‌کنند.

کپی ترید سرراست‌تر است و در آن معامله کپی می‌شود، بدون آنکه درکی از دلیل و استراتژی‌های پشت آن وجود داشته باشد. از این رو کپی ترید برای افراد تازه‌کار مناسب‌تر است زیرا دیگر نیاز نیست که بر سازوکارها دقیق شوند.

نتیجه‌گیری

کپی تریدینگ یکی از روش‌های معامله در بازارهای مالی مانند ارز دیجیتال و فارکس است که هم برای افراد تازه‌کار و هم حرفه‌ای کاربردی است. با انتخاب یک پلتفرم خوب و کپی کردن معامله یا استراتژی‌های تریدرهای حرفه‌ای می‌توانید مسیر یادگیری خود را کوتاه کنید اما باید هم به هزینه‌های این روش توجه کنید و هم تنها کپی‌بردار نباشید. به مرور بیاموزید و دانش خود را ارتقا دهید. سوشال تریدینگ و میرور تریدینگ هم مفید هستند اما باید به خطرهای این روش‌ها هم توجه کرد. حامی سرمایه مرجع برگزاری کلاس های ارز دیجیتال در مشهد، آموزش ارز دیجیتال در اصفهان، کلاس ترید در تهران می باشد.

محمد رضا صفری

سلام من محمد رضام و ۳ ساله که در زمینه ارز های دیجیتال فعالیت می کنم. علاوه بر اطلاعات ترید و بازارهای مالی، در حوزه کریپتو فعالم. میتونید من رو در لینکدین و یا ویرگول هم دنبال کنید.

آخرین مقالات حامی سرمایه 

دوره های حامی سرمایه 

درخواست مشاوره و رزرو دوره حضوری

name

سبد سرمایه گذاری ارز دیجیتال

برای مشاهده ویدیو سبد سرمایه گذاری ارز دیجیتال با سود ۵۰۰ درصدی، کافی است تا فرم زیر را تکمیل کنید.