ترور اسماعیل هنیه – تاثیر شهادت اسماعیل هنیه بر دلار

ترور اسماعیل هنیه در تهران
به این postامتیاز دهید

ساعت ۲ بامداد ۱۰ مرداد ماه ۱۴۰۳ اسماعیل هنیه در اقامتگاه خود واقع در شمال تهران ( یکی از استراحت گاه های مربوط به جانبازان) با اثابت موشک به شهادت رسید.

اسماعیل هنیه که بود؟

اسماعیل هنیه (زاده ۲۴ ژانویه ۱۹۶۳) یکی از رهبران مهم حماس، جنبش اسلامی فلسطین است. او در نوار غزه به دنیا آمده و در خانواده‌ای نسبتاً فقیر رشد کرده است. هنیه تحصیلات خود را در دانشگاه مدیریت و منابع انسانی در غزه به پایان رساند و پس از آن به فعالیتهای سیاسی و اجتماعی پرداخت.

هنیه در محله الشجاعیه در غزه به دنیا آمد. او در دوران جوانی تحت تأثیر شرایط سیاسی و اجتماعی منطقه قرار گرفت و این موجب شد تا به فعالیت در زمینه‌های اجتماعی و سیاسی روی آورد. به همین دلیل برای شروع تحصیلات خود در دانشگاه اسلامیه غزه تحصیل کرد و در رشته‌های مدیریت و علوم اسلامی تحصیل کرد. به دلیل علاقه ی زیادی که به سیاست داشت وارد این وادی شد و طور جدی فعالی سیاسی خود را در اوایل دهه 1980 شروع کرد و  به عضویت حزب اسلامی حماس درآمد و در این راستا به تأسیس و گسترش فعالیت‌های این گروه کمک کرد. او در بخش‌های مختلف حماس، از جمله بخش‌های آموزشی و فرهنگی، مشغول به کار بود.

در تمام مدت فعالیت خود در بخش های مختلف حماس تصمیم های متفاوتی درباره اسرائیل گرفت که هم سبب شد که مورد توجه اسرائیلی ها قرار بگیرد. هنیه در سال 1989 به دلیل فعالیت‌های سیاسی خود توسط اسرائیل دستگیر و به مدت سه سال زندانی شد. بعد از آزاد شدن از زندان در آوریل 2006، پس از پیروزی حماس در انتخابات پارلمانی فلسطین، هنیه به عنوان نخست‌وزیر فلسطین منصوب شد. این انتخابات به دلیل رقبتی که با فتح داشت، باعث بحران سیاسی شد، و در سال 2007، پس از درگیری‌ها بین فتح و حماس، هنیه کنترل نوار غزه را به دست گرفت.

تحت رهبری اسماعیل هنیه، حماس به عنوان یک گروه مقاومتی در برابر اسرائیل شناخته شد. او بارها بر حقوق فلسطینی‌ها و حق بازگشت آنها تأکید کرده است. هنینه به تنهایی وارد سیاست نشد و‌نه تنها او‌بلکه خانواده اش هم به سیاست و دفاع از حقوق فلسطینیان علاقه مند شدند. اسماعیل هنیه متأهل و دارای چند فرزند است. خانواده او نیز در میدان‌های سیاسی و اجتماعی فعال هستند و همواره از سوی رسانه‌ها بررسی می‌شوند

ماجرای ترور اسماعیل هنیه

هنیه به عنوان یکی از چهره‌های کلیدی حماس، دیدگاه‌هایی تند علیه اسرائیل دارد و به عنوان نماینده‌ای از طرف فلسطینی‌ها در مجامع بین‌المللی حضور پیدا می‌کند. او مکرراً در کنفرانس‌ها و گردهمایی‌های جهانی شرکت می‌کند و صدای مردم فلسطین را به گوش جهانیان می‌رساند. حضور او در ایران و تهران یک امر طبیعی است و در بسیاری از مراسم های سیاسی ایران شرکت کرده است. اسماعیل هنیه همچنان یکی از شخصیت‌های محوری در سیاست‌های حماس و وضعیت فلسطین است و نقش مهمی در شکل‌گیری آینده سیاسی و اجتماعی فلسطینی‌ها ایفا می‌کند.

ایشان که برای مراسم تحلیف رییس جمهور جدید (دکتر مسعود پزشکیان) به تهران آمده بودند ودر یکی از اقامتگاه‌های ویژه جانبازان در شمال تهران مستقر بود که با اصابت پرتابه ای از هوا به شهادت رسید. ترور اسماعیل هنیه در تهران حدود ساعت ۲ نیمه شب اتفاق افتاد.

تاثیر شهادت اسماعیل هنیه بر بازارهای مالی

قیمت دلار بعد از ترور اسماعیل هنیه، مقاومت ۶۰ هزار تومان را شکست و تا ۶1 هزار و ۲۰۰ تومان بالا رفت. در حال حاضر قیمت دلار به زیر ۶۰ هزار و ۵۰۰ تومان کاهش یافته است. معمولا بعد از خبرهای سیاسی بسیار مهم، این جهش های افزایشی یا کاهشی قیمتی که متاثر از احساسات مردم می باشد افزایش می یابد. همچنین بیانیه ارگان های مختلف مانند سازمان های نطامی و سیاسی ایران تاثیر فراوانی دارد. بهتر است در این برهه زمانی از خرید و فروش های هیجانی در بازارهای مالی ( مانند طلا و دلار) اجتناب کنید. در تصویر زیر تاثیر ترور اسماعیل هنیه بر قیمت تتر ( دلار) را مشاهده می کنید.

حهش دلار بعد شهادت اسماعیل هنیه

بیانیه های ترور اسماعیل هنیه

اسکای نیوز در مورد ترور هنیه در تهران گفت:

مقامات اسرائیلی ترور اسماعیل هنینه و حتی دیگر مقامات حماس را از حمله هفتم اکتبر به بعد در لیست ترور قرار دادند

مقامات اسرائیلی

مقامات اسرائیل عنوان کرده اند که با رسانه های خارجی درباره این ترور صحبت نخواهند کرد.

نورنیوز در شبکه اجتماعی در مورد ترور اسماعیل هنیه نوشت

ترور شهید اسماعیل هنیه، قماری خطرناک برای لطمه زدن به بازدارندگی جمهوری اسلامی ایران در منطقه است

موسی ابومرزوق:

موسی ابومرزوق که عضو دفتر سیاسی جنبش حما‌س است درباره ترور اسماعیل هنیه گفته است که این عمل بزدلانه بوده و قطعا آن را بی پاسخ نخواهیم گذاشت. گروهای مختلفی از مردم فلسطین خواستار اعتصاب عمومی و تظاهرات خشم در فلسطین  در همه نقاط و در برابر اشغالگران صهیونیست پس از ترور هنیه ‌شده اند.

جنبش انصارالله یمن اعلام کرد:

ترور اسماعیل هنینه یکی از مصادیق بارز نقض قوانین است.

مشاور رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین :

او پس از این ترور پشتیبانی تمام قد خود را از حماس اعلام کرد

سامی ابوزهری:

سامی ابوزهری یکی دیگر از رهبران حماس است و اعلام‌کرده در حالی که ما در جنگ تن به تن برای آزادی بیت المقدس هستیم از پرداخت هیچ هزینه ای برای این جنگ فروگذار نمی کنیم.

کاخ سفید نیز اعلام کرد:

او پس از اعلام اطلاع درباره ی این ترور تصمیم دارد که از اظهار نظر بیشتر درباره این ترور جلوگیری کند. که بر اساس اخرین اخبار نتانیاهو یکی از‌وزرای کابینه دستور داده است که درباره این قتل احضار نظری نشود.

واکنش محمود عباس به ترور شهید هنیه:

محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی این اقدام اسرائیلیان را اقدامی بزدلانه و همچنین این اتفاق را سرآغازی برای «تحولی خطرناک» توصیف کرد.