ژورنال معاملاتی – دانلود رایگان ژورنال معاملاتی حامی سرمایه
دانلود ژورنال معاملاتی حامی سرمایه پارسیان – PDF
دانلود خلاصه معاملات ژورنال حامی سرمایه – PDF
ژورنال معاملاتی چیست؟
یکی از ابزارهای مهم برای هدایت کردن تریدرها در جهت انجام معاملاتی موفق در دنیای رمز ارزها داشتن ژورنال معاملاتی ( Trading journal) است. چه به عنوان یک تریدر حرفه ای و یا حتی آماتور، هر معامله گری برای ماندن و موفقیت در این بازار نیاز دارد بستری برای ثبت تجربیات خود داشته باشد. این بستر که همان ژورنال معاملاتی نام دارد کمک می کند تا معامله گران نظرات و مشاهدات خود را در آن ثبت کرده و آنرا برای اقدامات بعدی به کار گیرند. این ابزار که می تواند به صورت یک دفترچه یادداشت فیزیکی و یا دیجیتال باشد عامل مهمی در تعیین دقیق نقشه مسیر برای معامله گران است که از طریق آن تریدرها قادر خواهند بود از اشتباهات قبلی خود درس بگیرند و از آن در جهت انجام معاملات موفق آینده بهره گیرند.
فواید داشتن ژورنال معاملاتی چیست؟
اصولا نوشتن و ثبت موفقیت ها و شکست ها در هنگام فعالیت و کار روزانه می تواند به مانند آینه ای تجربیات موفق و ناموفق گذشته را به فرد نشان دهد که با استفاده از آن تصمیمات درستی گرفته و روش صحیحی را برای انجام اعمال روزمره انتخاب کند. البته بسیاری از افراد در مشاغل گوناگون ممکن است این مهم را انجام ندهند یا به عنوان امری بیهوده آنرا نادیده بگیرند. اما در بازار کریپتوکارنسی که پر از تنش و همراه با فراز و نشیب های زیادی است، برای هر شخصی که در این بازار فعالیت می کند تنظیم یک ژورنال معاملاتی کاملا ضروری بوده به طوری که او را تبدیل به یک تریدر کاملا حرفه ای می کند. اطلاعات ورودی یک ژورنال معاملاتی می تواند شامل مشاهدات روزانه، نقاط ورود و خروج بازار، اشتباهات در انجام یک نوع معامله و حتی تحلیل های تکنیکال و بنیادی برای یک مقطع باشد. ثبت تجربیات پی در پی در دفتر تجاری و پیروی مستمر از آن مانند نقشه راهی است که فرد را در مسیری ثابت و روشن قرار داده و باعث می شود :
- از تصمیمات احساسی و تکرار اشتباهات بپرهیزد.
- مدیریت ریسک داشته باشد.
- با کمک اشتباهات گذشته تحلیل های دقیقتری از بازار معاملات ارائه دهد.
- هیجانات و طمع ورزی خود را کاهش دهد.
- حد سود و ضرر خود را دقیق تر تعیین کند.
- استراتژی های قویتر و کاملتری داشته باشد و با برنامه عمل کند.
- در نهایت در این بازار موفق عمل کند و به سود آوری برسد.
آموزش نحوه نوشتن ژورنال معاملاتی
عمدتا برای ثبت اطلاعات و تجربیات و یا نقاط قوت و ضعف یک معامله از دو نرم افزار معروف صفحه گسترده Excel و یا Google sheet استفاده می شود. اما برای تنظیم یک ژورنال معاملاتی و اطلاعات ورودی به آن باید به نکات زیر توجه کنیم:
- تاریخ و زمان معامله: ابتدا و زمان و تاریخ معامله را ثبت کنید. آگاهی از زمان انجام معامله برای تحلیل های بعدی به منظور شناخت موقعیت های مناسب برای ورود به بازار مهم است.
- نوع معامله: نوع معامله خود را مشخص کنید که خرید است یا فروش
- نماد معامله( ارز یا جفت ارز): نماد رمزارز یا جفت ارز مورد معامله خود را یادداشت کنید
- حجم ورود: حجم سرمایه ورودی خود را ثبت کنید این کار باعث مدیریت بهتر سرمایه و کاهش میزان ریسک خواهد شد
- قیمت ورودی: در هنگام ورود به معامله نرخ ارز مورد معامله را یادداشت کنید
- استراتژی های ورود: این مورد می تواند بر اساس تحلیل های بنیادی و تکنیکال باشد که طبق داده های قبلی سیاست ها و تصمیمات مناسبی اتخاذ شود
موارد دیگری که می توان در ژورنال معاملاتی گنجاند شامل میزان سود و ضرر یک معامله، نسبت ریسک به ریوارد، نقاط ورود و خروج معامله و در نهایت نتیجه کلی معامله است. برای مشاهده دقیق نمونه ای از دفتر تجاری می توانید فایل PDF ژورنال معامله گری حامی سرمایه موجود در پایان همین مقاله را دانلود کنید.
در پایان این نکته ضروری را هم یادآوری کنیم که تهیه یک دفتر معاملاتی برای معامله گران مانند جزوه ای ناب است که در اختیار دیگر تریدرها هم می تواند قرار گیرد.
چه نرم افزارهایی برای تهیه ژورنال معاملاتی استفاده می شود؟
بهترین و پرکاربردترین نرم افزارهای مورد استفاده برای تهیه دفاتر تجاری صفحه گسترده Excel و Google sheet است. اکسل امکانات بینظیری مانند طیف وسیعی از انواع نمودارها و توابع گوناگون را در اختیار کاربران قرار می دهد. اما اگر با ماکروها و توابع آن آشنایی ندارید بهتر است مدتی را برای یادگیری آن صرف کنید یا از محیط های ساده تری مانند Google sheet استفاده کنید. دیگر نرم افزارهای معروف این حوزه که قابلیت های عالی مانند اتصال به انواع بروکرها را هم دارندTrademetria،Tradesviz وTradersync است.
درباره محمدرضا صفری
سلام من محمد رضام و ۳ ساله که در زمینه ارز های دیجیتال فعالیت می کنم. علاوه بر اطلاعات ترید و بازارهای مالی، در حوزه کریپتو فعالم. میتونید من رو در لینکدین و یا ویرگول هم دنبال کنید.
سایر نوشته های محمدرضا صفری
دیدگاهتان را بنویسید