بورس چیست؟
جهت به وجود آمدن بازاری منسجم و جلوگیری از ضررات مالی عدهای به فکر شراکت همگانی افتادند که از طریق این شراکت بتوانند میزان ضرر رخ داده را کاهش دهند. درواقع بازار بورس به منظور حمایت از شرکتها و تامین پروژه آنها به وجود آمد و در صورت سوددهی، سود حاصل بین سرمایهگذاران تقسیم میشود. افرادی که قصد سرمایهگذاری در بازار بورسی را دارند مقداری سهام یک شرکت یا پروژه را خریداری میکنند و به میزان سهمی که در شرکت دارند میتوانند در جلسهها مشارکت داشته باشند و سود نهایی نیز بر اساس میزان سهم سرمایهگذاران بین آنها تقسیم میشود.
اولین بازار بورس اوراق بهادار جهان در قرن هفدهم میلادی در شهر آمستردام هلند ایجاد شد و با مرور زمان بین شهرها و کشورهای دیگر رواج پیدا کرد. مصوبه تشکیل بازار بورس ایران در سال 1345 تصویب شد و در سال 1346 به صورت رسمی ایجاد شد. بازار بورس ایران امروزه از محبوبیت زیادی برخوردار است و درمقالههای قبلی به صورت کامل وبسایت رسمی بورس ایران را به شما معرفی کردیم. بورس ایران شامل چهار بخش اصلی میباشد: بورس اوراق بهادار، فرابورس ایران، بورس انرژی و بورس کالا.
بورس و سرمایهگذاری در آن دارای مزایی میباشد که این مزایا را میتوان از دو دیدگاه خرد و کلا بررسی کرد. دیدگاه خرد میزان سود دهی بازار بورس، نقدشوندگی و تنوع سرمایهگذاری را در این بازار نشان میدهد که طبق بررسیهای اخیر بازار بورس بهترین عملکرد را نسبت به دیگر بازارهای سرمایهگذاری درپنج سال اخیر داشته است.
از لحاظ تنوع بازار بورس اکنون دارای بیش از 700 نماد میباشد که شما میتوانید در آنها سرمایهگذاری کنید. میزان سوددهی و بازدهی هرکدام از این نمادها با یکدیگر متفاوت است. برای مثال سرمایهگذاری در بورس اوراق خزانه اسلامی معمولا از ریسک بسیار پایینی برخوردار است و سوددهی آن نیز به همان میزان ثابت میباشد. اما سرمایهگذاری و شرکت در بورس شرکتها از ریسک بالاتری برخوردار است و در نتیجه میزان سوددهی بالاتری نیز دارد. یک دیگر از مزایای بورس از دیدگاه خرد میزان نقد شوندگی دارایی معاملهگران میباشد. هنگامی که شما قصد دارید دارایی خود را در بورس به فروش بگذارید تنها در عرض چند دقیقه میتوانید دارایی خود را نقد کنید و در اکثر مواقع در بازار بورسی روند نقدشوندگی به همین صورت میباشد. اما برای فروش مسکن، خودرو و دیگر داراییها سرعت نقدشوندگی اینگونه نیست و شاید چندین روز زمان ببرد.
از دیدگاه مزایای کلان بازار بورس میتوان به رشد اقتصاد کشور اشاره کرد. هنگامی که افراد در پروژهها و شرکتها سرمایهگذاری میکنند به نحوی باعث رشد اقتصاد کشور میشوند. با استفاده از بازار بورس میزان نقدینگی در کشور کاهش پیدا میکند و در اثر کاهش میزان نقدینگی تورم روند نزولی به خود میگیرد. کشور با فروش سهام در بازار بورس نقدینگی جامعه را کاهش میدهد و از افزایش تورم جلوگیری میکند.
روشهای سرمایهگذاری در بازار بورس
بازار بورس برای همه افراد حتی با سرمایه کم مناسب میباشد. روشهای سرمایهگذاری در بازار بورس به دو صورت میباشد: سرمایهگذاری مستقیم و سرمایهگذاری غیرمستقیم.
سرمایهگذاری مستقیم
یکی از روشهای سرمایهگذاری در بازار بورس روش مستقیم محسوب میشود. در این روش افرادی که علاقهمند به سرمایهگذاری هستند ابتدا با انتخاب یک کارگزاری وارد بورس میشوند و سپس اقدام به خرید و فروش سهمها مینمایند. افرادی که به صورت مستقیم سرمایهگذاری در بازار بورس را انجام میدهند باید دانش کافی در این زمینه را داشته باشند و بتوانند نمودارهای قیمتی را تحلیل کنند تا در نهایت قیمت و آینده سهمهای مختلف را پیشبینی کنند. سرمایهگذاری به صورت مستقیم برای افرادی که اطلاعاتی از دنیای بورسی ندارند و تحت آموزش اصولی نبودهاند اصلا پیشنهاد نمیشود پرا که با نداشتن تجربه و آموزش اصولی در این بازار دستخوش ضررات سنگینی خواهید شد. برای سرمایهگذاری مستقیم شما باید وقت و زمان کافی را برای بررسی بازار و دانش کافی برای تحلیل نمودارهای بورسی را داشته باشید.
سرمایهگذاری غیرمستقیم
در این نوع از سرمایهگذاری شما با بررسی وضعیت صندوقها و میزان بازدهی آنها اقدام به سرمایهگذاری میکنید و دیگر نیازی نیست که دائما سرمایه خود را چک کنید یا نگران شرایط اقتصادی و ضررات احتمالی باشید. صندوق نیز در ازای مدیریت دارایی شما درصد مبلغی از شما دریافت میکند. این گزینه برای افرادی مناسب میباشد که وقت و دانش کافی در زمینه سرمایهگذری را ندارند اما همچنان علاقهمند به فعالیت در این حوزه هستند.
چرا در بورس سرمایهگذاری کنیم؟
بسیاری از افراد با این سوال مواجه میشوند که بین انواع سرمایهگذاری چرا باید بورس را انتخاب کنیم. در ابتدا ما تا حدودی به مزایای سرمایهگذاری در بورس پرداختیم اما در این قسمت به صورت جزئیتر دلایل سرمایهگذاری در این بازار را برای شما توضیح میدهیم.
بسایری از افراد علاقهمند به مشارکت در امور سرمایهگذاری هستند اما دارایی کافی برای انجام چنین کاری را ندارند. یکی از مزایای مهم بازار بورس و سرمایهگذاری در آن این است که شما میتوانید با هر مبلغی شروع به سرمایهگذاری کنید و در طول زمان این مبلغ را افزایش دهید، در صورتی که بسیاری از سرمایهگذاریها نیازمند دارایی بالایی میباشند که هرکسی قادر به تامین آن نمیباشد. حتی اگر این مبلغ کم را در بانک سرمایهگذاری کنید روز به روز ارز ارزش آن کاسته میشود اما با سرمایهگذاری در بازار بورسی میتوانید میزان دارایی خود را افزایش دهید و به اقتصاد کشور نیز کمک کنید.
اگر قصد سرمایهگذاری آزاد را داشته باشید اولین خطری که دارایی شما را تهدید میکند کلاهبرداری میباشد. کلاهبرداری و سرقت در بازار سرمایهگذاری آزاد زیاد اتفاق میافتد و بارها شاهد این بودهایم سرمایهگذاران دارایی میلیاردی خود را در بازار آزاد از دست دادهاند، اما بازار بورس تحت حمایت قانونی قرار دارد و سرقت و کلاهبرداری در آن غیرممکن میباشد و سرمایهگذاران دیگر نگران از دست دادن دارایی خود نیستند.
یکی از موارد دیگر که باعث میشود سرمایهگذاری در بازار بورس برای افراد بهتر باشد حفظ سرمایه در برابر تورم میباشد. درحال حاضر هیچ بانکی با هیچ میزان سودی توانایی حفظ دارایی شما را در مقابل تورم ندارد و نرخ تورم چنان صعودی میباشد که فقط سرمایهگذاری در بازار بورس میتواند دارایی شما را در مقابل تورم حفظ کند. البته درصورتی این امر امکان پذیر میباشد که شما آموزش لازم را دیده باشید و بتوانید با استفاده از استراتژیهای مناسب سهم رو به رشد را خریداری کنید. برای حفظ دارایی خود در برابر هرگونه خطر احتمالی در بازار بورس پیشنهاد ما شرکت در دوره آموزش آنلاین بورس آکادمی حامی سرمایه میباشد.
سبکهای تحلیل در بازار بورس
برای ورود به بازار بورس و فعالیت در این حوزه شما نیازمند یکسری آموزش هستید تا بر اساس این آموزشها بتوانید سهم درست را انتخاب و خریداری کنید و همچنین زمان درست خرید و فروش را تشخیص دهید. به اطلاعات آموزشی رایگان توجه نکنید چرا که بسیاری از آنها منبع موثقی ندارند و باعث میشوند سرمایهگذاران ضرر سنگینی را متحمل شوند. در دوره آموزش آنلاین بورس آکادمی حامی سرمایه شما با انواع تحلیل در بازار بورس آشنایی پیدا میکنید و اصول آن را آموزش میبینید. در این قسمت به معرفی کلی این سبکها میپردازیم.
در واقع سرمایهگذاری در بازار بورس بدون تحلیل آن برای شما سودی ندارد و گاهی باعث ضرر نیز خواهد شد. در حالت کلی بازار بورسی و نمودارهای آن را به دو روش تکنیکال و فاندامنتال قابل تحلیل میباشد.
روش تکنیکال
سرمایهگذاران با استفاده از نمودار قیمت و حجم هر سهم، آینده آن را پیشبینی میکنند که آیا روند رو به رشدی خواهد داشت یا برعکس. سرمایهگذاران برای تحلیل تکنیکال از ابزار مختلفی استفاده میکنند و استراتژی خاص خود را به کار میگیرند.
روش فاندامنتال
سرمایهگذاران با روش فاندامنتال به ارزش ذاتی یک سهم پی میبرند و با بررسی درآمد، سود، دارایی و بدهی ارزش خالص آن را مشخص میکنند و روند بازار آینده را پیشبینی میکنند.
در بورس سرمایهگذاری کنیم یا بانک؟
بسیاری از افراد مردد هستند که کدام حوزه برای سرمایهگذاری مناسبتر میباشد بانک یا بازار بورس؟ در واقع بانک در ازای پولی که شما در حساب سپرده میکنید مبلغی سود میدهد که همان اجاره بهای پول شما محسوب میشود در صورتی که بازار بورس اینگونه نیست.
بازار بورس از دارایی شما در مقابل تورم محافظت میکند و ارزش پول شما با یک سهام شرکت یا هر سهم دیگر افزایش پیدا میکند در صورتی که بانک یه درصد سود معین را برای شما واریز میکند. نوسانات بازار بورس منجر به سوددهی بیشتر میشود. بازدهی پول سرمایهگذاران در بازارهای بورسی بسیار بیشتر از بانکها میباشد. بسیاری از شرکتهای بورسی مبلغی به عنوان سود سالیانه به سهام دارانشان پرداخت میکنند که این در واقع باعث سوددهی بیشتر بازار بورسی میشود. سودی که سرمایهگذاران از حسابهای بانکی خود بدست میآورند مبلغ کمی است ولی تضمین شده میباشد. در صورتی که در بازار بورس میزان سودی که به سرمایهگذاران تعلق میگیرد بسیار بالاتر از سود بانکی میباشد اما تضمینی برای آن وجود ندارد.
طبق تمام آمارها و ارقام بدست آمده مشخص است که در دو دهه گذشته بازدهی بازار بورس به مراتب از هر نوع سرمایهگذاری دیگر بیشتر بوده است، به همین دلیل اگر فردی ریسک پذیر هستید و علاقهمند به فعالیت در حوزه سرمایهگذاری هستید پیشنهاد ما به شما بازار بورس میباشد.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.